اقامت خارج از کشور
روش های متنوعی برای اخذ اقامت کشور های مختلف وجود دارد. بهتر است برای شروع، اقدام به اخذ اقامت موقت از کشور مقصد کنید. سپس اگر همه چیز به خوبی پیش برود شما میتوانید اقامت دائم آن کشور را دریافت کنید.
برای اقامت در خارج از کشور محبوب ترین روشها دریافت ویزای کاری ویزای فرصت مطالعاتی یا ویزای تحصیلی است زیرا متقاضی این امکان را دارد که در مدت اقامت خود در آن کشور یک شغل مناسب برای خود پیدا کند. این مدت زمان معمولا بین ۳ تا ۶ ماه در نظر گرفته میشود.
توجه داشته باشید اخذ اقامت یک کشور به معنای تابعیت آن کشور نیست.
شرایط اخذ اقامت دائم
شرایط اخذ اقامت هرکشور بسته به قوانین آن کشور متفاوت است. اما چند المان مشترک و بدیهی بین تمام کشور ها وجود دارد. برای مثال رفتار صحیح اجتماعی، توانایی ها و مهارت ها، دانش زبان و تطبیق سبک زندگی خود با شرایط کشور مقصد تاثیر بسزایی در دریافت اقامت دائم آن کشور را دارد.
جهت اخذ اقامت هر کشور، به صورت دائم یا موقت، نیاز به دریافت ویزا خواهید داشت. در انتخاب ویزای خود دقت کنید چرا که هرچه تایپ ویزا و مدت اعتبار آن مناسب شما باشد شانس شما جهت اقدام به دریافت اقامت دائم بیشتر خواهد بود.
آیا اقامت در کشور دیگر تصمیم درستی است؟
قطعا یکی از رایج ترین سوال ها در این زمینه همین است. اما پاسخ قطعی برای این پرسش وجود ندارد.
برای مهاجرت به کشوری دیگر و اخذ اقامت دائم، علاوه بر علاقه شخصی باید به سایر الزامات نیز توجه داشته باشید. مهم ترین المان یادگیری زبان کشور مقصد است. تصور کنید به تنهایی وارد کشوری جدید شدید که توانایی ارتباط برقرار کردن با دیگر افراد را ندارید. قطعا احساس تنهایی و سردرگمی باعث میشود فکر کنید تصمیم اشتباهی گرفته اید. پرورش دانش زمان پیش از اقدام به دریافت اقامت، علاوه بر کمک به برقراری ارتباط در روند اخذ اقامت نیز بسیار مهم است.
یکی دیگر از مواردی که باید به آن توجه داشته باشید داشتن مهارت یا تخصص در حرفه ای خاص است. برای تمکین نیاز مالی و تامین نیاز های خود قطعا به شغلی مناسب نیاز خواهید داشت؛ دارا بودن مدرک تحصیلی یا مهارت در انجام کار میتواند به پیدا کردن شغلی مناسب به شما کمک کند.
ممکن است تصور تنها زندگی کردن در کشور غریب برای خیلی از ما ناخوشایند باشد. برای حل این مسئله نیاز است ارتباط اجتماعی خود را تقویت کنید، در رویداد های اجتماعی شرکت کنید و با سایر مهاجران ایرانی در ارتباط باشید.
مزایای اقامت در کشور های خارجی
مهاجرت به خارج از کشور معایب و مشکلات و نیز مزایایی برای مهاجران دارد و بیشتر از هرچیزی به شما بستگی دارد که تصمیم بگیرید مهاجرت به سود شماست یا به ضررتان.
اکنون به ذکر برخی از مزایای اقامت در کشور های خارجی میپردازیم:
رشد جایگاه شغلی و اقتصادی
دسترسی به امکانات تحصیلی بهتر
امکان سرمایه گزاری و کار آفرینی در یک کشور پیشرفته تر
رفاه اجتماعی مطابق با سبک زندگی شما
تجربه زندگی متفاوت و مستقل برای جوانان و نوجوانان
خدمات درمانی بهتر
فراهم کردن شرایط زندگی بهتر برای نسلهای آینده
مشکلات اقامت در کشورهای خارجی
اگر مهاجرت به صورت قانونی صورت بگیرد خطرات و مشکلات مهاجران به حداقل میرسد ولی کاملا حذف نمیشود. واضح است افرادی که از راههای غیرقانونی دست به مهاجرت زدهاند در معرض انواع خطرات مالی و جانی قرار دارند. برای مثال در همین مقاله به روش مهاجرت از طریق پناهندگی که روشی غیرقانونی است اشاره کردیم و گفتیم افرادی که از طریق پناهندگی اقدام میکنند باید در مدت زمان نامشخصی در کمپهای مهاجرتی منتظر بمانند. شرایط زندگی در این کمپها به هیچ وجه مناسب نبوده و حتی ممکن است افراد در طی این مدت به دام قاچاقچیان انسان گرفتار شوند. البته این به معنی نیست افرادی که قانونی مهاجرت کردهاند با هیچ مشکل یا خطری روبهرو نمیشوند. در بسیاری از کشورهای اروپایی شهروندان عقیده دارند ورود مهاجران میتواند به عنوان تهدیدی برای امنیت فرهنگی و اقتصادی آنها محسوب شود و حتی میزان جرم و جنایت در کشور را افزایش دهد.